Defyra.nu

"Endast den som sover gör inga fel." - Ingvar Kamprad

Vad är rekrytering?

Om man ska förklara rekrytering kort så innebär det att anställa ny personal. Men för att hitta personal att anställa, så måste man först göra en rekryteringsprocess. Det kan företag göra på egen hand eller så kan de välja att ta hjälp av rekryterare på ett rekryteringsföretag som till exempelvis Skill U, läs mer här om dem. 

Vad betyder rekryterare?

Om man själv rekryterar så är det inte riktigt samma sak som att vara en rekryterare på ett rekryteringsföretag. En rekryterare är en tjänsteman med specialistkompetens inom rekrytering, ofta med utbildning inom HR och beteendevetenskap.  En sådan jobbar oftast på just rekryteringsföretag eller ett bemanningsföretag. Det som de kan göra är att  hitta och matcha kandidater mot personalbehov hos olika kunder. Det är rekryteraren som tar fram kravprofiler samt skapar annonserna. Sedan gör de även matchningar och det genom olika sätt så som urvalsarbete, telefonintervjuer, djupintervjuer, tester och bakgrundskontroller. 

Vad är ett rekryteringsföretag?

Ett rekryteringsföretag är helt enkelt ett företag som hjälper andra företag att hitta och rekrytera personal. De kan genomföra hela eller delar av rekryteringsprocessen beroende på behov. De kan även matcha rätt kandidater mot företagets personalbehov. När man rekryterar med hjälp av ett rekryteringsföretag ingår ofta en garanti som innebär att man får hjälp med en ny rekryteringsprocess om den första av någon anledning blir fel. Det kan vara skönt att få hjälp med hela eller delar av denna process, då den är ganska lång och omfattande. 

15 Dec 2020