Defyra.nu

"Endast den som sover gör inga fel." - Ingvar Kamprad

Jobba på det sätt du vill

Tiden då man jobbade 07-16, eller liknande är inte längre ett måste eller något alla gör. Idag går det att ha olika typer av anställningar eller att man jobbar för sig själv så att säga. Ett sätt är att vara giggare som det heter. Du kan hitta ditt gig på GigStep. Hos dem kan du vara frilansare, egen företagare eller vara anställd av dem.

Frilansa eller starta eget?

Du kan starta eget och frilansa, så sett, men det jag mernar med att göra antingen eller är att det skiljer en del hur man sköter den ekonomiska biten. Att starta eget, som en enskild firma, det innebär att du måste göra din bokföring, betala in skatt, moms och annat. Frilansar du, så kan du välja att göra det via ett företag som gör allt detta åt dig. De skickar ut fakturorna åt dig och sköter alla inbetalningar dit de ska. Det mot en viss avgift. Det enda du behöver göra då är ju att jobba och sammanställa fakturorna. 

Att gigga

Att gigga eller ta ett gigjobb kan även det vara ett sätt att jobba på. Idag finns det flera portaler och sajter som erbjuder just detta. Det är lite av ett nytt sätt att ta konsultjobb på kan man säga. Det finns ett bra ställe som du kan hitta ditt gig på och det är GigStep. Du kan hos dem arbeta med lite olika saker på lite olika sätt. 

27 Jan 2023