Defyra.nu

"Endast den som sover gör inga fel." - Ingvar Kamprad

Vackra blommor

Blommor är något som gör mig glad! Olika blommor passar bra vid olika tillfällen. Evighetsrosor från www.blossomia.se passar förvisso året om. Men jag tänkte fördjupa mig mer på blommor under vintern och till jul, för där finns några av mina absoluta favoriter. 

Julstjärnor

En eller flera julstjärnor är ett måste då det lackar mot jul. Det tycker i alla fall jag. Dessa odlas redan från juli-augusti av svenska odlare. De finns i rött, vitt och aprikos. För att den ska trivas bra, placera den ljust och utsätt den inte för kalldrag, då tappar den lätt bladen. Den ska även torka upp mellan du vattnar den. 

Novemberkaktus 

Denna är en favorit under vintern, då den får en massa vackra blommor. Dessa kan vara vita, röda, violetta eller purpurfärgade och fem till sju centi­meter långa.

Novemberkaktusen ska stå ljust och vattnas jämnt med svag näringsdos under blomningen. Vattna igenom plantan då och då men låt den hinna torka upp mellan vattningarna.

Amaryllis 

Även amaryllis är typiskt jul för mig och dessa är ett måste i december tycker jag. För att den ska blomma lagom till jul så ska du börja drivningstiden mellan sex och sju veckor innan jul. Det finns dock färdigdrivna amaryllisar i många vackra färger att köpa.

Hyacint

Även denna blomma är ett måste så snart julen börjar närma sig. Den finns i flera färger, med olika styrka på doften.  Köp hyacinter som visar knopp. Den ska helst vara helt grön. Låt den stå svalt och vattna sparsamt, knappast alls om inte krukan står varmt. 

18 Nov 2022