Defyra.nu

"Endast den som sover gör inga fel." - Ingvar Kamprad

Dags att fira nya jobbet

För ett kort tag sedan så var en av oss på intervju hos Skillu, en rekryteringsfirma, läs mer här om dem, för ett särskilt jobb. Idag kom beskedet, jobbet är hans! Så nu, snart, blir det att bjuda in vännerna och fira av detta på bästa sätt. Givetvis med en trerätters middag. Nu när alla restriktioner släpps om ett par dagar, så passar det ju bra att bjuda hem alla våra vänner.

Givetvis ska ni få receept på det vi ska laga! Till förrätt blir det Toast Skagen, huvudrätten blir Oxfilépasta med rödvin och parmesan och till efterrätt blir det Cheesecake i glas med salt kolasås.

Toast Skagen med löjrom på grillat surdegsbröd

0.5 st Rödlök
0.8 st krukor Dill - färsk
240 g Handskalade Räkor
4 msk Creme Fraiche Naturell
3 msk Majonnäs
1 st Citron 
3 krm Salt Fint
1 krm Svartpeppar
40 g Löjrom Amerikansk Fryst
0.2 st krukor Dill - färsk
200 g Surdegsbröd
25 g Mat & Bak Smör

Tillagning
1. Skala och finhacka rödlök. Skölj och finhacka dill.

2. Sila av räkorna.

3. Blanda räkor, rödlök, dill, creme fraiche och majonnäs i en bunke. Tillsätt rivet citronskal och ca 1 tsk citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

4. Skär bort kanterna från 4 brödskivor och skär brödskivorna i trekanter. Stek brödskivorna gyllene på båda sidor i smör i en varm stekpanna.

5. Lägg brödskivorna på fina tallrikar och toppa med skagenröra, löjrom och en dillkvist. Servera den ena brödskivan vid sidan av tillsammans med en citronklyfta.

Huvudrätten Oxfilépasta med rödvin och parmesan kan ni hitta recept på här. För recept på efterrätten klicka här.

27 Sep 2021