Defyra.nu

"Endast den som sover gör inga fel." - Ingvar Kamprad

Bra för kontoret

Det borde vara en rättighet att alla som jobbar på kontor ska kunna ha en egen arbetsplats där man kan sitta och jobba ostörd. Därför vill ja slå ett slag för det här med skärmar för skrivbord. Ungefär såna som du ser på bilden, fast bättre och snyggare då. Huvudsaken kanske inte är utseendet på bordsskärmar utan funktionen, men det estetiska är ju rätt viktigt också. Tycker jag i alla fall. jag vet att det finns en del frågetecken kring bordsskärmar för kontor och jag tänkte därför försöka svara på några av dessa frågor.

Frågor och svar

- Kan man montera dem själv?
- Ja, det är ofta väldigt enkelt att montera skärmar på skrivbordet. Det är i regel en slags klämma man sätter fast och sen sätter man dit skärmen. Det är oftast gjort på under 5 minuter. Det finns dock skärmar som skruvas fast vilket tar lite längre tid. 

- Får man verkligen avskildhet?
- Både ja och nej. När du sitter ner kommer du att känna det som du har ett eget kontor. Ställer du dig upp kommer du att kunna se och prata med kollegor i samma rum.

- Var finns de?
- Du kan köpa bordsskärmar hos företag som säljer kontorsmöbler

- Hur fungerar det?
- Skärmen har ett ljudisolerande material, ofta tyg, som absorberar ljud omkring dig. Det gör att störande ljud elimineras. 

- Är de dyra?
- Inte alls. Du kan hitta skärmar för läga summor. Men tänk på att man ofta får vad man betalar för. Genom att lägga sig på en lite högre nivå får du en bättre skärm. 

15 Feb 2019