Defyra.nu

"Endast den som sover gör inga fel." - Ingvar Kamprad

Bra mat för lata sommardagar

När det är sommar och semester, då vill jag att det ska vara enkelt att laga mat men även gott. Träningen ligger lite nere just nu, men försöker ändå att äta bra för det mesta. Äter även tillskott, läs mer här om det. Den bästa sommarmaten enligt mig, den är snabblagad, enkel och god. Det är gött att man för det mesta kan sitta ute och äta, både lunch och middag. Även om det blir att man grillar en del, så är det även annat som passar bra som sommarmat, där man kan ta tillvara på säsongens råvaror.

En favoriter

På sommaren för lunch, så har jag en enkel favorit. Det är Wrap fylld med omelett, avokado, sriracha och majonnäs:

  • 6 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk ingefära
  • 1 liten röd chilifrukt
  • 4 salladslökar
  • 3 msk rapsolja

Till wrapen

  • 2 dl majonnäs
  • 4 msk sriracha
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 2 morötter
  • 2 avokador
  • 1 kruka koriander
  • 200 g gemsallad
  • 4 stora tortillabröd

Vispa äggen med vattnet och sojan in en skål.
Riv ingefäran fint, hacka chilin smått och skiva salladslöken snett i bitar.
Värm oljan i en stor stekpanna och tillsätt chili, ingefära och salladslök. Stek nån minut innan du häller på äggsmeten.
Skaka pannan försiktigt när omeletten steks och ha inte för hög värme, den ska precis bli fast och inte få för mycket färg. När omeletten känns helt fast på ovansidan, ta plattan från värmen och låt den svalna.
Skala morot och riv grovt. Skiva avokadon och strimla salladen.
Stjälp upp omeletten på en skärbräda och om du kan, rulla ihop den till en rulle och strimla den sedan tunt.
Värm tortillabröden och fyll dem med strimlad omelett, grönsaker, majonnäs, sriracha, rostade sesamfrön och koriander!

Denna är även smidig att ta med ut, på resan, till stranden eller picknicken.

20 jul 2021